Logo Goals and Glamour
Vitesse reageert met afschuw op spandoek
© Pro Shots

oktober 2015 • WTF

Vitesse reageert met afschuw op spandoek

We maakten gisteren al melding van een walgelijk spandoek dat te zien was bij Vitesse – Ajax. Nota bene pal naast een doek met ‘Sterkte Johan’ hing de tekst ‘JHK’. Vrij vertaald: ‘Joden hebben kanker’.

Vitesse spreekt op de officiële website zijn afschuw uit over het spandoek en neemt er uiteraard afstand van. Ook wil de club de maker achter het doek opsporen.

“Het is misselijkmakend”, zegt directeur Joost de Wit. “Wij doen er alles aan om individuen met verkeerde intenties buiten de de deur te houden. Het is betreurenswaardig als een enkeling het met die bedoeling heeft opgehangen. Dat hoort niet, dat keuren we in elke vorm af en daar nemen we volledig afstand van. We gaan dan ook op zoek naar de betreffende onverlaat en willen hiermee een signaal afgeven dat dergelijk gedrag niet past bij een club als Vitesse die dag in, dag uit middenin de maatschappij staat.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Ook de supportersvereniging van Vitesse spreekt er op hun website schande van: “Zoiets hoort niet op de tribune thuis. We hebben het helaas niet tijdens de wedstrijd ontdekt, anders hadden wij om maatregelen verzocht of die zelf genomen.”

Logo Goals and Glamour