Logo Goals and Glamour
Van Gaal geeft MEGABEDRAG uit
© Pro Shots

juli 2015 • WTF

Van Gaal geeft MEGABEDRAG uit

Louis van Gaal won ooit de Champions League met een jeugdig Ajax, maar we kunnen wel stellen dat ook onze Louis nu écht aangetast is door het koopvirus.

De Manchester United-trainer heeft sinds zijn aanstelling bakken met geld uitgegeven aan nieuwe spelers. Vorige zomer pikte hij onder andere Angel di Maria op voor bijna 60 miljoen en huurde Radamel Falcao, die naar verluidt een jaarsalaris van 22 miljoen euro opstreek!

Die last-minute versterkingen bleken allerminst een succes (Falcao is alweer weg en Di Maria staat op punt van vertrek), maar Van Gaal hoopt met nieuwe aankopen als Memphis Depay (25 miljoen), Bastian Schweinsteiger (18 miljoen) en Morgan Schneiderlin (25 miljoen) op beterschap.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Tezamen komen alle uitgaven van Van Gaal uit op een slordige 300 miljoen euro. Daar staat nog bar weinig tegenover, want alleen met de verkoop van Robin van Persie (65,5 miljoen) werd recent transfergeld verdiend. Ook sportief gezien was er geen succes.

Een vervanger voor RvP moet trouwens nog gehaald worden. Topkandidaat: de peperdure PSG-spits Edinson Cavani.

Artikel verder na advertentie

Het seizoen begint vroeg voor Louis, want zijn selectie moet eind juli alweer opdraven voor de voorrondes van de Champions League. Het is duimen voor onze landgenoot dat hij die niet verliest, want dat zal de clubleiding hem niet vergeven.

Logo Goals and Glamour