Logo Goals and Glamour
Stichting Downsyndroom boos op Verstappen na uitbarsting
© Twitter

oktober 2017 • WTF

Stichting Downsyndroom boos op Verstappen na uitbarsting

We kennen Max Verstappen als iemand die nooit een blad voor de mond neemt. De steward die hem gisteren een derde plek afnam, werd door de coureur dan ook zonder pardon als ‘mongool’ bestempeld.

Geen fijne uitspraak, stelt Stichting Downsyndroom, die vindt dat Max op zijn woorden moet letten.

“Het woord ‘mongool’ gebruiken voor iemand die volgens jou een domme beslissing nam, is niet kies. Het verwijst naar mensen met het downsyndroom”, zegt woordvoerder Gert de Graaf tegen het AD. “Een flink deel van die mensen zal niet weten waar de discussie over gaat maar sommigen wél en die vinden het vervelend ook al hebben ze een dikke huid.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Hoewel De Graaf teleurgesteld is in Verstappen, gaat hij geen verdere stappen ondernemen. “Wij gaan hier geen grote zaak van maken, maar willen Verstappen wél even laten weten dat hij dit niet meer moet doen. Laten we zeggen dat hij in zijn emotie een beetje dom is geweest”, besluit De Graaf.

Ook op de social media was er kritiek op het interview van Verstappen, hoewel sommige ouders van downkinderen het ook geen probleem vinden dat hij dergelijke taal gebruikt.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour