Logo Goals and Glamour
Linda de Mol doet schokkend #metoo-verhaal: “Zijn handen waren overal”
© YouTube

april 2018 • WTF

Linda de Mol doet schokkend #metoo-verhaal: “Zijn handen waren overal”

Onder het mom van de #metoo-hashtag hoorden we de afgelopen maanden veel bekende en onbekende slachtoffers van seksueel misbruik voorbijkomen. Ook Linda de Mol werd op jonge leeftijd bruut aangerand.

Dat schrijft de presentatrice vandaag in de column van haar blad LINDA. Het misbruik gebeurde op haar 15e in Hilversum, maar de dader werd nooit in de kraag gevat.

“Iemand stond tegen de schutting en pakte me plots vast”, schrijft De Mol. “Zijn handen waren overal. Hij rukte mijn blouse kapot. Een vriendinnetje zag het vanuit de schuur gebeuren en begon zo te gillen dat hij me losliet en wegrende.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Linda deed samen met haar moeder aangifte, en een paar dagen later werd een man opgepakt die de daad bekende. Hij bleek uiteindelijk niet de echte dader. “Hij had al zo veel vrouwen lastiggevallen dat hij niet meer wist wie niet en wie wel.” De echte dader werd niet gevonden.

De Mol vindt dat er op school meer aandacht moet zijn zijn voor grensoverschrijdend gedrag. “Kinderen leren de biologische feiten en krijgen waarschuwingen mee voor ongewenste zwangerschappen en geslachtsziektes. Maar met elkaar praten over wanneer iets ongewenst is of wat als onprettig, bedreigend of vernederend wordt ervaren? Ho maar.”

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour