Logo Goals and Glamour
MVV-hooligans mishandelen Roda-kinderen
© Pro Shots

maart 2016 • WTF

MVV-hooligans mishandelen Roda-kinderen

Schandalige verwikkelingen in Venray gisteravond, waar rivaliserende supportersgroepen van MVV en Roda JC op de vuist gingen. Nu is dat – hoe triest ook – niet eens heel verrassend. Meer bizar is dat er ook een kids-bus van Roda werd aangevallen door de ‘supporters’.

Roda speelde een uitwedstrijd tegen De Graafschap, terwijl MVV voor een wedstrijd in de Jupiler League afreisde naar Deventer. Op de terugweg kwamen de bussen elkaar tegen en dat leidde tot een confrontatie op een parkeerterrein.

Het ontaardde in een waar slagveld, waarbij in ieder geval twee gewonden vielen. Op social media stellen woedende ouders echter dat ook kinderen niet gespaard werden door de onverlaten.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“We hebben paniek gehad. Kinderen werden geslagen, heb gerend voor mijn leven”, schrijft iemand op Facebook. Een ander zint op wraak: “Jullie worden aan de schandpaal gehangen, let op mijn woorden. Mijn kind het ziekenhuis in slaan. Op zijn slaap schoppen, poging doodslag.”

Eén vader toont zich vooral verbijsterd over de schandalige actie. “Mijn kids zaten in een van de bussen! Ging voor de eerste keer mee, uit met hun cluppie! En maken dan al deze dingen mee! En waarom?” aldus de ouder.

Artikel verder na advertentie

De MVV-droeftoeters waren alweer gevlogen toen de politie arriveerde, meldt 1Limburg. Er wordt wel een onderzoek ingesteld naar het incident.

Logo Goals and Glamour