Logo Goals and Glamour
Hij verkrachtte een vrouw, maar keert toch terug op de Europese velden
© Pro Shots

januari 2018 • WTF

Hij verkrachtte een vrouw, maar keert toch terug op de Europese velden

Steeds als je denkt dat het niet gekker kan in de voetbalwereld, word je toch weer verrast. Robinho, door het Italiaanse gerechtshof veroordeeld voor groepsverkrachting, is binnenkort weer op het voetbalveld te bewonderen.

De Braziliaan vergreep zich in 2013 met vijf anderen aan een Albanees meisje in een nachtclub. Robinho werd schuldig bevonden en tot negen jaar cel veroordeeld. Daar laat hij het niet bij zitten: de aanvaller gaat in beroep tegen de uitspraak.

Dat kan jaren duren en tot die tijd is Robinho vrij om te staan en gaan waar hij wil. Zo zijn er nog altijd Europese clubs die de dribbelaar willen inlijven. Zoals het Turkse Sivasspor, dat de komst van Robinho trots op zijn officiële website meldt.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Het juridische team van Robinho pleit op Instagram voor de onschuld van de 100-voudig Braziliaans international. “Hij heeft al verklaard onschuldig te zijn”, valt er te lezen. “Hij had er helemaal niets mee te maken en wij nemen de nodige juridische stappen na zijn eerste veroordeling.”

Nederland - Brazilië doelpunt Robinho

Logo Goals and Glamour