Logo Goals and Glamour
Fans Everton woest op Koeman, en je gelooft niet waarom
© Pro Shots

december 2016 • WTF

Fans Everton woest op Koeman, en je gelooft niet waarom

De start van Ronald Koeman bij Everton is op zijn zachts gezegd stug te noemen. Met zijn ploeg wil het nog niet vlotten en ook de fans kijken regelmatig vreemd op van zijn uitspraken. Bijvoorbeeld toen de Nederlander Romelu Lukaku aanraadde naar een echte topclub te verkassen om daar zijn potentieel te benutten, of toen hij Liverpool aanwees als zijn titelfavoriet. Uitspraken die bij de volksclub Everton natuurlijk bijzonder onhandig zijn.

Ook vandaag werd Koeman nog maar eens duidelijk gemaakt hoe diep de haat tussen de twee clubs van Merseyside zit. Op Twitter poste Ronald een foto van zijn kerstboom – inclusief rode versiering – met het onderschrift: ”Almost #Christmastime #busyfootball #period.”

Artikel verder na advertentie

De Nederlander werd vervolgens getrakteerd op een waslijst van boze tweets die het hem zeer kwalijk namen dat de boom roodgekleurd was in plaats van blauw. Het duurde dan ook geen tien minuten voordat Koeman een nieuwe afbeelding plaatste, met daarop een aangepaste kerstboom. Bijzonder pijnlijk voor onze landgenoot.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour