Logo Goals and Glamour
‘eSporter Tony Kok scheldt ook zijn nieuwe club Twente uit op Twitter’
© Instagram

augustus 2017 • WTF

‘eSporter Tony Kok scheldt ook zijn nieuwe club Twente uit op Twitter’

Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen, zo luidt het spreekwoord. Dat lijkt bepaald niet op te gaan voor eSporter Tony Kok.

De jongen dwong een mooi contract af bij PSV, tot er enkele oude tweets van de FIFA’er naar boven kwamen drijven. Kok (zelf Ajacied) liet zich daarin vuilbekkend uit over de Eindhovenaren.

PSV verscheurde zijn contract, en Kok wist een nieuw baantje te vinden bij FC Twente. Maar je raadt het al: ook Twente droeg Tony in het verleden geen warm hart toe. Dat beweert althans een oplettende Twitteraar, die opnieuw enkele beledigende tweets achterhaalde. Oeps…

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De hoofd marketing van FC Twente zei bij Tony’s aanstelling nog dat hij de eerdere beledigende tweets niet als struikelblok zag. “Dat was jaren geleden en daar hebben we met Tony over gesproken”, vond Tom Schreurs toen. “Hij heeft een bewezen staat van dienst, is ’transfervrij’ en krijgt een (nieuwe) kans. Bij FC Twente weten we als geen ander hoe dat is. In die zin zijn er tal van parallellen te trekken tussen eSports en het ‘echte’ voetbal.”

Logo Goals and Glamour