Logo Goals and Glamour
Wereld prijst Van Gerwen: “De Messi van het darts”
© Pro Shots

januari 2017 • Winnaars

Wereld prijst Van Gerwen: “De Messi van het darts”

Zelfs als je niets met pijltjesgooien hebt zal het je niet ontgaan zijn: Michael van Gerwen veroverde gisteravond met veel machtsvertoon de wereldtitel darts. Titelverdediger Gary Anderson werd met 7-3 in de pan gehakt.

Met name de imposante manier waarop Van Gerwen de trofee pakte wordt in de Britse pers geloofd. “Dit was een van de meest adembenemende dartsvoorstellingen ooit”, schrijft The Telegraph. “Op een avond als deze, als Van Gerwen het vakje van de triple 20 behandelt als zijn persoonlijke voodoo-pop, voel je je bijzonder bevoorrecht daar getuige van te zijn. Hij is een genie in zijn sport.”

De BBC is het daar roerend mee eens: “Hij is de beste darter op deze planeet.” The Mail gaat zelfs nóg een stapje verder, door de Nederlander de ‘Lionel Messi van de darts’ te noemen. “In deze zinderende finale zagen we weer waarom deze krant hem zo noemt.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Stephen Fry, een bekende Engelse komiek, nam zelfs de moeite om Van Gerwen in het Nederlands te feliciteren: “Mopje, jij bent de beste.”

Logo Goals and Glamour