Logo Goals and Glamour
Van Bommel: ‘Ik heb niet eens papieren’
Van Bommen bij Bayern © Pro Shots

december 2013 • Winnaars

Van Bommel: ‘Ik heb niet eens papieren’

Van Bommel wist even niet wat hij hoorde, toen hij de vraag kreeg of hij als trainer bij Bayern München aan de slag ging: “Ik naar Bayern als trainer? Moet je dan geen diploma hebben? Ik heb het in ieder geval niet. Niet aan de orde dus.”

Van Bommel snapte wel hoe het verhaal is ontstaan. “Ik zat dinsdag bij de Duitse televisie voor Bayern tegen Manchester City. Ineens kwam de voorzitter, Rummenigge, live in de uitzending. Of hij een trainer in me zag. Ja, dat zag hij wel en legde dat vervolgens goed uit. Hij wilde me best terug. Ik kreeg de vraag of ik dat ooit zou willen. Wat denk je dan dat een oud-speler zegt? Ik zei dus ja, ooit misschien wel. Klaar. Eerst maar eens mijn diploma’s halen, toch?”

Rummenige zou het best zien zitten: “Wij hebben een zeer goede relatie met Mark. Hij heeft gezegd dat hij ooit coach wil worden en ik denk dat hij een zeer goede trainer kan worden. Hij is zonder twijfel een interessante man”, aldus de Duitser.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Van Bommel zei daarop gistermiddag: “Dat vat ik op als een groot compliment van een man als Rummenigge, niet de minste bestuurder in het internationale voetbal.”

Logo Goals and Glamour