Logo Goals and Glamour
‘Maarten vd Weijden wil Elfstedentocht zwemmen’
© Pro Shots

augustus 2017 • Winnaars

‘Maarten vd Weijden wil Elfstedentocht zwemmen’

Voormalig professioneel zwemmer en Olympisch kampioen in het open water, Maarten van der Weijden heeft een ultieme droom. Hij zou enorm graag de Elfstedentocht volbrengen, zwemmend!

Sinds hij gestopt is met professioneel zwemmen is geen (zwem)uitdaging de 36-jarige zwemmer te groot. Zo zwom hij eerder deze maand Het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland nog twee keer over, een tocht van zo’n 66 kilometer. In juni zwom Van der Weijden 80 kilometer tussen Amsterdam en Rotterdam. Hij wil met zijn prestaties aandacht vragen in de strijd tegen kanker, de ziekte waar hij zelf ook aan leed in het begin van deze eeuw.

De 200 kilometer lange Elfstedentocht is het nieuwe ultieme doel, al gaf hij in juni nog aan dat zo’n afstand toch een brug te ver zou zijn. “Een mooie gedachte, maar dat is iets te ver”, zei hij toen over de Tocht der Tochten.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Omrop Fryslân meldt nu echter dat Van der Weijden het toch gaat proberen. Hij noemt het zelf zijn ‘ultieme zwemdroom’. Vanavond bij RTL Summernight zal hij het officieel bekend maken wanneer hij zijn doel zou willen bereiken.

Logo Goals and Glamour