Logo Goals and Glamour
Dit is de raceauto RB14 van Max Verstappen

februari 2018 • Winnaars

Dit is de raceauto RB14 van Max Verstappen

We moesten er even op wachten, maar de raceauto van Max Verstappen, de RB14, is gepresenteerd. Red Bull deelde via social media de nieuwe auto waarin Verstappen en Ricciardo op jacht naar WK-succes mogen gaan vanaf volgende maand.

Het design van de auto wordt nu gekenmerkt door stoere donkerblauwe en zwarte kleuren. Dit zal echter alleen gebruikt worden tijdens de testdagen, daarna worden de definitieve kleuren bekendgemaakt. Opvallend is de nieuwe halo (cockpitbescherming) en daarnaast is de haaienvin grotendeels afgebroken.

De motor die in de RB14 komt te liggen is van Renault. Afgelopen seizoen liep Red Bull mede door falen van de motor lange tijd achter de feiten aan. Mercedes en Ferrari waren over het hele seizoen gezien een stuk sterker dan de Oostenrijkse renstal. Dit jaar hoopt de Franse fabriek het gat met de concurrentie te hebben gedicht.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Update op 26-2-2018:

Zo gaat de auto er in de echte kleuren van Red Bull eruit zien. Vandaag was de eerste testdag en Daniel Ricciardo toonde daar de nieuwe RB 14 in de officiële kleuren.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour