Logo Goals and Glamour
Deze 5 dingen wist je nog niet over Calvin Stengs
© Pro Shots / Instagram

december 2019 • Winnaars

Deze 5 dingen wist je nog niet over Calvin Stengs

Hij speelt al een jaar de pannen van het dak en werd eindelijk beloond met een debuut in het Nederlands elftal. Hoog tijd om Calvin Stengs onder de loep te nemen. Wist jij dit al over het 20-jarige toptalent?

5. Stengs komt uit een gebroken gezin

Calvin’s ouders gingen uit elkaar toen hij jong was en zijn vader bemoeide zich niet met de opvoeding. Opvallend genoeg kwam hij vaderlief op zevenjarige leeftijd tegen bij AZ, waar papa Stengs in de jeugd werkte. Dankzij Calvin’s komst naar AZ werd de familieband hersteld, vertelde hij eerder dit jaar in een openhartig Volkskrant-interview. “Op jonge leeftijd wist ik niet anders. Mijn vader was niet echt bij mijn leven betrokken. Ik had mijn moeder. En nu ben ik blij dat ik goed contact met pa heb, zoals het hoort. Hij is helemaal voetbalgek.”

4. Hij heeft Mino Raiola als zaakwaarnemer

Stengs zit bij Mino Raiola

© Pro Shots

Menig Ajacied heeft de namen van Stengs en Boadu ingetekend in de basisopstelling van volgend seizoen, maar zo simpel ligt het niet. Helemaal niet als je ziet wie Calvin’s zaakwaarnemer is. Niemand minder dan Mino Raiolo, die allesbehalve positief bekendstaat in Amsterdam (en omstreken). Bovendien weten we van deze spelersagent dat hij zijn talenten liever in het buitenland parkeert dan in de Eredivisie. Of de 20-jarige Stengs volgend jaar in Ajax-shirt te bewonderen is, is dus maar de vraag.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

3. Stengs wil het liefst naar FC Barcelona

En hoewel Stengs in Amstelveen geboren is, is Ajax niet direct zijn favoriete ploeg. Tegenover de NOS zei de aanvaller dat hij vroeger niet in Ajax-pyjama sliep. Wat dan wél Calvin’s droomclub is? Het toptalent is in De Volkskrant glashelder: “Grote clubs kijken naar AZ. Maar ik droom groot. Uiteindelijk wil ik de top halen. De top is Barcelona, dat is mijn club van jongs af aan. Sinds Ronaldinho.” Zou Raiola al een lijntje hebben uitgegooid naar Catalonië?

2. Stengs denkt dat Boadu meer waard is

Stengs en Boadu

© Pro Shots

Calvin’s transfersom stijgt met de week, maar met de 18-jarige Myron Boadu heeft AZ nog zo’n groeibriljant. Die twee kunnen het uitstekend met elkaar vinden, blijkt uit een vermakelijk interview met de NOS. Daarin stelt Calvin dat Boadu momenteel meer waard is dan hij. Hoeveel dan wel? 25 miljoen! “Hij is nog zo jong en al zo goed. En hij scoort al in Europa en in de Eredivisie. Daar willen clubs wel veel voor betalen.” Overigens denkt Boadu op zijn beurt dat clubs Calvin liever willen hebben, voor hetzelfde prijskaartje. Erg collegiaal.

Artikel verder na advertentie

1. Stengs heeft een bekende vriendin

Beau de Boer is de vriendin van Stengs

© Instagram

We kunnen tenslotte niet voorbijgaan aan het vriendinnetje van Calvin Stengs, ene Beau de Boer. Doet die achternaam iets vermoeden? Klopt, Beau is één van de bevallige dochters van Frank de Boer. Het is dik aan, want Calvin vierde afgelopen jaar Sinterklaas én Kerstmis met de voetbalfamilie. Calvin kan prima opschieten met zijn schoonpa, vertrouwde hij Voetbal International toe. “Frank vindt me een goede speler en hij zegt daarbij dat ik nog veel te leren heb. Hij is vooral blij dat ik weer zorgeloos en zonder pijn aan het voetballen ben.” Deze connectie lijkt in ieder geval dé opening naar Ajax. Hoewel de broertjes De Boer ook prima binnen FC Barcelona liggen, natuurlijk.

Beau de Boer, de vriendin van Calvin Stengs

© Instagram

Logo Goals and Glamour