Logo Goals and Glamour
‘Cruijff trots op eigen strip’
Johan Cruijff heeft zijn eigen strip © Pro Shots

februari 2014 • Winnaars

‘Cruijff trots op eigen strip’

‘Omdat het over een droom gaat, de droom van een kind. Het belangrijkste wat er is’, zei de beste voetballer die Nederland ooit heeft gehad.

Johan Cruijff heeft een eigen stripverhaal. De grote voetballegende uit Nederland kreeg gisteren het eerste exemplaar van de nieuwe strip: ‘Johan Cruijff: van straatschoffie tot voetballegende’. Hij kreeg het exemplaar uitgereikt in het Manor Hotel in Amsterdam, dat gevestigd is in het voormalige Burgerziekenhuis waar hij werd geboren.

“Mooi om hier terug te keren, zeker nu het een hotel is. Zou anders zijn als het nog een ziekenhuis was geweest. Dan kom je liever niet terug”, aldus de logische verklaring van Cruijff. Hij is trots op zijn verhaal, gemaakt met en door zijn eigen foundation: “Ik kom er niet af als een engeltje. Kreeg regelmatig strafwerk, maar werd gecorrigeerd door enkele mensen, zoals de meester en de trainer”, bekende Cruijff. “Dat ben ik nog wel eens, geloof ik. Niet erg. Je staat achter je eigen mening tot het tegendeel bewezen is.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour