Logo Goals and Glamour
‘Cocu moet strenger worden’
Sanders en Cocu © Pro Shots

mei 2014 • Winnaars

‘Cocu moet strenger worden’

De clubleiding van PSV geeft toe dat er in het afgelopen seizoen de nodige zaken misgegaan zijn. PSV werd vierde in de competitie maar wil volgend jaar zeker weer voor de titel gaan: “Komend seizoen moeten we zeker voor de titel gaan”, zegt Tiny Sanders. De belangrijkste aandachtspunten zijn een aanpassing van de technische staf, het toevoegen van routine aan de selectie en het aanscherpen van de discipline in de jeugdige groep.

Sanders geeft aan dat vooral dat laatste een belangrijk punt is: “Een aantal punten is niet goed gegaan. We vinden dat de technische staf het naar behoren heeft gedaan, maar dat betekent niet dat we volgend seizoen precies hetzelfde willen. In de evaluatie zijn we tot de slotsom gekomen dat deze technische staf met deze spelers minder een appèl op de eigen verantwoordelijkheid moet doen.”

“Phillip was natuurlijk het prototype van een speler die dat zelf wel had. Phillip heeft bij deze groep méér een appèl op de eigen verantwoordelijkheid gedaan dan hij dat in de jeugd deed. Uiteindelijk bleek het toch gewoon jeugd te zijn. Dus zullen bepaalde zaken weer dwingend worden voorgeschreven en minder uitzonderingen op regels worden gemaakt. Cocu zegt zelf ook geleerd te hebben dat dingen anders moeten.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour