Logo Goals and Glamour
Deze 5 dingen wist je nog niet over Frenkie de Jong
© Instagram

december 2017 • Winnaars

Deze 5 dingen wist je nog niet over Frenkie de Jong

De mensen die er verstand van hebben vinden hem een potentiële wereldtopper en Marcel Keizer gooide zelfs zijn systeem om om een plaatsje voor Frenkie de Jong vrij te maken. Maar wat weet je eigenlijk écht over de middenvelder? Wij spijkeren je even bij.

5. Hij was bijna Feyenoorder

5 dingen die je niet wist over Frenkie de Jong

© Pro Shots

Frenkie de Jong mag dan ‘een typische Ajax-speler’ zijn, het had niet veel gescheeld of hij speelde voor de aartsrivaal. Dat heeft alles te maken met de roots van de 20-jarige middenvelder. Frenkie groeide op in Arkel, een Zuid-Hollands dorpje nabij Gorinchem. Rotterdam lag dus in de buurt.

“Toen hij zeven jaar was, liep hij een half jaar stage bij Willem II en Feyenoord”, vertelt vader De Jong in een boeiend verhaal van Ajax Showtime. “Ze wilden hem allebei graag hebben, maar hij koos op gevoel voor Willem II. Het was warmer, terwijl Rotterdam om de hoek lag op veertig kilometer rijden.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

4. Had lang geen Whatsapp

Frenkie is geen doorsnee tiener, zo blijkt wel uit een verhaal over zijn telefoongebruik. Waar de meeste voetballers de gekste dingen op Instagram en Snapchat gooien, zul je een rappende Frenkie nooit online aantreffen. “Volgens mij was ik de laatste tiener die Whatsapp op zijn telefoon had”, glimlacht de middenvelder tegenover Voetbal International. “En in de jeugd van Willem II zag ik allemaal ploeggenoten druk in de weer met hun mobieltje. Ik gaf er weinig om. Ik gebruikte eigenlijk alleen mijn telefoon om naar huis te bellen dat ik onderweg was.”

3. Rondde HAVO af

We wisten al langer dat de meeste voetballers geen dombo’s zijn en dat bewijst ook Frenkie. De spelmaker rondde keurig havo af. “Studie was belangrijk, ik heb mijn havo afgerond, maar kreeg daaromheen ook de ruimte om lekker te sporten en met vrienden buiten te spelen”, laat hij aan VI weten.

Artikel verder na advertentie

2. Uitgaan boeit hem niet

?

A post shared by Frenkie de Jong (@frenkiedejong) on

Als iets opvalt aan de huidige generatie Ajacieden, is het hun stoïcijnse houding. Matthijs de Ligt zag nog nooit een discotheek van binnen, Kasper Dolberg kijkt niet op of om als hij scoort en Frenkie de Jong interesseert zich niet voor uitgaan of dure kleding.

“Hij heeft geen druppel bier op. Met carnaval hadden ze bij Willem II een pak voor hem gehuurd, maar dat boeit hem niets. Daar is hij veel te nuchter voor”, vertelt papa John aan Ajax Showtime. “Frenkie focust zich op het voetbal. Meiden zeggen weleens dat hij er goed uitziet, maar dat boeit hem ook niets. Frenkie haalt zijn kleding bij de H&M, terwijl de meesten naar de P.C. Hooftstraat gaan.”

1. Woont samen met zijn leuke vriendinnetje

Trots op Mikky, vandaag haar debuut gemaakt bij dames1 den Bosch ❤️?

A post shared by Frenkie de Jong (@frenkiedejong) on

Maar hoe nuchter je ook bent, als bekende voetballer is een mooie dame nooit ver weg. Uit hetzelfde verhaal van Ajax Showtime blijkt dat Frenkie het ouderlijk huis in Arkel heeft verruild voor een woning in Amsterdam Oud-Zuid. Daar woont hij samen met Mikky Kiemeney, een beeldschone hockeyster uit Den Bosch. Frenkie kennende hoeft Mikky zich weinig zorgen te maken dat haar vriend plotseling met een andere blondine wordt gespot…

Logo Goals and Glamour