Logo Goals and Glamour
Jolein, de vrouw van Jesse Klaver
© Instagram

maart 2021 • Vriendin van

Jolein, de vrouw van Jesse Klaver

De ambities van Jesse Klaver, die zichzelf graag met John F. Kennedy vergelijkt, zijn torenhoog. Dat de Groenlinks-leider het dit keer tot premier schopt lijkt (gezien de peilingen) onwaarschijnlijk. Wie is eigenlijk de Jackie Kennedy achter deze linkse krullenbol? Maak kennis met Jolein Klaver, de vrouw van Jesse Klaver.

Vrouw Jesse Klaver
© Instagram

De eerste ontmoeting van Jesse (34) en Jolein gaat tientallen jaren terug. Zo’n 30 jaar, om precies te zijn, want de twee zaten bij elkaar op de kleuterschool. Ze liet een goede indruk gemaakt, want 20 jaar later herkende Klaver zijn toekomstige echtgenote nog steeds. “Hé Jolein’, riep Jesse meteen”, vertelde de vrouw van Jesse Klaver aan Magriet. Behoorlijk knap, want Jolein heeft een eeneiige tweelingzus. “Waarschijnlijk had-ie gewoon goed gegokt, haha.”

Daarna ging het het hard met het stel, zowel op politiek als persoonlijk vlak. Toen Jolein en Jesse nog maar kort samen waren, vroeg toenmalig Groenlinks-leider Femke Halsema of Klaver de Tweede Kamer in wilde. Jolein steunde manlief daar volledig in. En toen ze hun nieuwe huisje in Den Haag volop aan het verbouwen waren, werd Klaver campagneleider van Groenlinks. Dat is het leven van de vrouw van een politicus…

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De vrouw van Jesse Klaver schonk hem drie kinderen: allemaal jongens. Of Jesse het niet leuker had gevonden als hij er een meisje bij had gehad? “Vrienden van me zeggen: ‘Een meisje is leuk, meisjes hangen veel meer aan hun vader, je kunt lekker shoppen met ze'”, vertelt hij in de Viva. “Maar ik wil gewoon met m’n zoons gaan shoppen. Jongen of meisje: dat maakt me geen bal uit.

Waarvan akte. Hieronder een kleine impressie van de vrouw van Jesse Klaver. Voor meer kun je op Jolein’s Instagram terecht.

Artikel verder na advertentie

View this post on Instagram

A post shared by Jolein Klaver (@joleinklaver)

Jolein Klaver
© Instagram
De vrouw van Jesse Klaver
© Instagram
Jolein Klaver
© Instagram
Vrouw van Jesse Klaver
© Facebook
Logo Goals and Glamour