Logo Goals and Glamour
Is deze schaatser de vriend van Femke Kok?

januari 2022 • Vriendin van

Is deze schaatser de vriend van Femke Kok?

Als je een oogje op haar hebt, lijk je pech te hebben: de vriend van Femke Kok is Tjerk de Boer. Volgens de laatste informatie dan. De laatste gezamenlijke Insta-foto van het tweetal dateert uit 2019 (al volgen ze elkaar nog wel). Femke (21) gaf in december vorig jaar nog aan dat ‘privédingen’ haar parten speelden bij het schaatsen. Wat dat precies was zei ze liever niet. Trouble in paradise?

© Instagram

Tjerk, een allroundschaatser en ex-shorttracker, is in ieder geval niet zo succesvol als vriendinlief. Femke gaat op de Winterspelen voor goud op de 500 meter, nadat ze de afgelopen jaren meerdere prijzen pakte op die afstand. Daarmee is ze onder andere een grote concurrent van Jutta Leerdam.

Hier vind je alle andere geliefdes van onze Olympische schaatsploeg!

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Waar Leerdam een ware social media-koningin is, is dat bij Femke heel anders. Ze blijft het liefst bescheiden, zei ze in 2019 tegen Schaatsen.nl. “Mensen zeggen dat ik me vaker mag laten horen, maar ik ben niet iemand die zegt: kijk mij, ik ben vet goed.”

Toch komen die spotlights steeds meer op haar te staan, want Femke is de grote belofte op de sprint. Ze verbeterde vorige maand nog het nationale record in Salt Lake City. Ondanks de nodige privéproblemen. “Wat dat is hou ik liever voor mezelf, maar het liep allemaal niet zo lekker”, vertelde ze aan BN de Stem. “Ik ben wel sterk in mijn hoofd, maar op dat moment lukte het gewoon even niet om dat uit te schakelen. Dat je het even aan de kant legt, als je op het ijs stapt. Dat lukte even niet.”

Artikel verder na advertentie

Of Femke nog steeds gelukkig is met haar Tjerk, laten we maar even in het midden. De collega-schaatser zat in januari 2020 in ieder geval nog vol spanning op de bank, en zag hoe zijn vriendin brons pakte op het EK sprint. Laten we hopen dat alles nog goed is tussen het Friese paar.

© Instagram
© Instagram
© Instagram
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Goals and Glamour (@goalsandglamour)

Logo Goals and Glamour