Logo Goals and Glamour
Vier redenen waarom Nederland van Italië wint
Wesley Sneijder en Robin van Persie. © Pro Shots

september 2014 • Voetbalnieuws

Vier redenen waarom Nederland van Italië wint

Het WK ligt amper achter ons, maar het is nu alweer tijd voor interlandvoetbal! Ons Nederlands elftal treft vanavond Italië in een oefenpotje en het is natuurlijk hopen dat we de succesreeks in Brazilië een lekker vervolg kunnen geven. Hier vast vier redenen waarom dat zeker gaat gebeuren!

4. Geen Balotelli

Mario Balotelli is heel zielig. © Pro Shots

Mario Balotelli is heel zielig. © Pro Shots

Mario Balotelli ontbreekt in de selectie van de Italianen. De spits staat vooral bekend om zijn vreemde en vaak irritante gedrag, maar kan het ook onverwacht op zijn heupen krijgen. Een verzwakking voor de Azurri is het dus zeker.

3. Guus Hiddink

Guus Hiddink. © Pro Shots

Guus Hiddink in zijn element. © Pro Shots

Artikel verder na advertentie

Na Louis van Gaal heeft Oranje met Guus Hiddink opnieuw een internationale topcoach in dienst, die daarbij veel ervaring heeft als bondscoach. Voor Antonio Conte, de keuzeheer van Italië, is dat zeker niet het geval. Met Juventus pakte hij wel talloze landstitels en nationale bekers.

2. Italië is uit vorm

Chiellini laat zijn beet zien. © https://usatftw.files.wordpress.com

Chiellini laat zijn beet zien. © usatftw.files.wordpress.com

De Italianen mocht op het WK na de groepsfase alweer vertrekken. Het meest gedenkwaardige Italië-moment was waarschijnlijk de beruchte hap van Luis Suarez uit Giorgio Chiellini en dat zegt een hoop.

1. Nederland is in vorm

Robin van Persie's fameuze WK-duik.

Robin van Persie’s fameuze WK-duik.

Het Nederlands elftal heeft door het succesvolle WK een enorme sprong gemaakt op de FIFA-ranking en bezet nu de derde plaats! Oranje heeft dus volop zelfvertrouwen getankt om een goed resultaat neer te zetten tegen de Italianen.

Logo Goals and Glamour