Logo Goals and Glamour
‘NOS behoudt rechten Eredivisie’
De samenvattingen blijven bij NOS © nos.nl

maart 2014 • Shownieuws Voetbalnieuws

‘NOS behoudt rechten Eredivisie’

De samenvattingen van het Nederlandse voetbal blijven de komende drie jaar nog bij de NOS te zien. Dat hebben Eredivisie Media & Marketing (EMM) en de NOS woensdag bekendgemaakt.
Beide partijen sloten een overeenkomst voor de seizoenen 2014-2015, 2015-2016 en 2016-2017. Ook de radiorechten liggen bij de NOS. De liveduels blijven voorlopig nog live te zien bij FOX Sports Eredivisie.

“De Eredivisie en de NOS hebben een langdurige en prettige relatie met elkaar en die zetten we met plezier de komende drie jaar voort. Voor de fans schept dit een duidelijk aanbod: voor ale livewedstrijden kan men terecht bij Fox Sports Eredivisie en voor de samenvattingen bij de NOS”, zegt directeur Frank Rutten van de Eredivisie. “We vertrouwen erop dat de fans deze combinatie zullen waarderen.”

De NOS dreigde de rechten te verliezen aan RTL, FOX zelf of SBS. Rutten: “De keuze voor de NOS onderstreept eens te meer dat we met onze vrij toegankelijke zender FOX werken aan een plan voor de lange termijn, zoals vanaf de start altijd is benadrukt. De zender is pas 7 maanden in de lucht, terwijl onze horizon 12 jaar verder ligt.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour