Logo Goals and Glamour
Nederlander heeft ‘slechts’ 39 euro over voor WK-titel
© atelierroutelelystad.nl

mei 2014 • Voetbalnieuws

Nederlander heeft ‘slechts’ 39 euro over voor WK-titel

Uit onderzoek van ING is gebleken dat Nederlanders gemiddeld slechts 39 euro overhebben voor WK-goud. In Chili, dat in dezelfde poule als Oranje zit, willen de inwoners maar liefst 526 euro betalen om kampioen te worden.

In het onderzoek ‘WKnomie14’ heeft de ING in de grote voetballanden en bij de groepsgenoten van Oranje gevraagd wat inwoners overhebben voor een wereldtitel. In Nederland zegt 77 procent niks over te hebben voor de WK-titel, gemiddeld komen ‘we’ nog wel uit op 39 euro. Alleen in de Verenigde Staten is de titel met gemiddeld 37 euro nog minder waard.

Juan Heinsohn Huala, een Chileense kunstenaar die al 35 jaar in Nederland woont, legt uit waarom zijn landgenoten zoveel over hebben voor de titel: “Het past in de positieve sfeer in Chili. Economisch gaat het land vooruit, politiek is het rustig. Er is een grote mate van zelfvertrouwen en trots.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

En er is veel vertrouwen in ‘La Roja’, de nationale ploeg. “Voor het eerst sinds 1962, toen we in eigen land derde werden, wordt geloofd in een wereldtitel. Het WK is vlakbij, er gaan veel Chilenen naar Brazilië.”

Logo Goals and Glamour