Logo Goals and Glamour
MATCHDAY: Orakel Piet de Visser: Nederland wint
Piet de Visser wordt geïnterviewd © univision.com

juli 2014 • Voetbalnieuws

MATCHDAY: Orakel Piet de Visser: Nederland wint

Nog 6 uurtjes te gaan! Piet de Visser, de talentscout die iedere Zuid-Amerikaanse voetballer vrijwel zelf uit de Favela’s heeft gehaald kent de Costa Ricanen goed. In een interview met AD weet hij het dan ook zeker Oranje gaat winnen.

“‘De kwaliteit van Nederland zal het verschil maken. Op Arjen Robben in deze vorm en de doeltreffendheid van Robin van Persie zal Costa Rica geen antwoord hebben. De verrassing is er nu een beetje af bij die ploeg. Al denk ik niet dat Oranje een makkelijke avond krijgt in Salvador.”

Op de vraag op welke spelers we moeten gaan letten, komt hij met Campbell en Bolanes: 

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

‘Joel Campbell, de spits. Hij is contractspeler van Arsenal, maar speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Olympiakos Piraeus in Griekenland. Hij is altijd als een groot talent gezien, maar ik vond hem vooral een jongen van ‘alles of niks’. Hij is pas 22 jaar, heeft een geweldig schot, is een snelle dribbelaar. Maar in mijn ogen te wisselvallig. Middenvelder Christian Bolanes. 24 jaar en speler van FC Kopenhagen. Is vanuit Costa Rica naar Scandinavië gegaan. Komt vanaf links en stichtte daarmee dit WK al veel gevaar. Dat wordt opletten voor de Nederlandse verdedigers.’

Maar daarna houdt het volgens de Visser op: “Nee, de halve finale zal het eindstation worden, vrees ik. De jonkies in de achterhoede doen het geweldig, maar ze zijn te jong om nu al een WK te winnen. Ze moeten zich de komende jaren nog verder ontwikkelen. Nederland stopt Costa Rica, maar dan komt Argentinië of België en is het volgens mij voorbij.” 

Artikel verder na advertentie

Overigens voorspelde de talentscout dat Colombia kampioen ging worden, dus hoe zeer we hem nu serieus moeten nemen…

Logo Goals and Glamour