Logo Goals and Glamour
Koeman: ‘Spanje straft dit Oranje-spel af’
Ronald Koeman © Pro Shots

juni 2014 • Voetbalnieuws Winnaars

Koeman: ‘Spanje straft dit Oranje-spel af’

Ronald Koeman was duidelijk niet te spreken over het spel dat Oranje gisteravond liet zien in de wedstrijd tegen Wales. Hij zag te vaak een lange bal en miste de overtuiging:”Met alle respect voor Wales, maar Spanje straft het vertoonde voetbal van Oranje af.”

Koeman zit wel positieve punten, maar er moet wat veranderen: “Het is een slim systeem dat ze spelen”, zegt Ronald Koeman in Helden Online. “Want je geeft met dit systeem minder weg. Maar het vertoonde spel was niet goed. Voor de wedstrijd had ik er wat meer vertrouwen in.”

Ook zijn eigen Feyenoorders worden beoordeeld, zoals Bruno Martins Indi: “Hij kreeg heel veel tijd en ruimte om op te bouwen, op te komen en druk te zetten. Dat is alleen niet zijn sterkste punt. En juist in het systeem dat Oranje wil hanteren is het belangrijk om dat wel te doen zodat je verder vooruit kan voetballen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

“Martins Indi en Stefan de Vrij waren degelijk. En Daryl Janmaat speelde zoals we het hele seizoen al van hem gewend zijn. Gewoon goed”, zegt hij over zijn spelers van afgelopen seizoen.

Clasie vindt Koeman een potentiële basisspeler, maar hij is niet fit. “Ik vind het alleen jammer dat hij niet honderd procent fit is, want hij zou bij mij een basisspeler zijn in dit Oranje. Hij is goed in de kleine ruimte, ziet vaak de juiste oplossing en handelt snel. Hij kan in dit systeem goed fungeren als controleur. Ik ben dan ook ‘pro-Clasie’.”

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour