Logo Goals and Glamour
KNVB plaatst kanttekeningen bij Nations League
© Pro Shots

maart 2014 • Voetbalnieuws

KNVB plaatst kanttekeningen bij Nations League

De KNVB is niet louter positief over de komst van een competitie voor landenteams. De voetbalbond hoopt vooral dat de speelkalender niet nog voller wordt dan nu al het geval is. “Wij zijn tevreden met deze ontwikkeling. Daarom hebben we het plan gesteund. Maar we hebben wel enkele kanttekeningen geplaatst”, zei directeur betaald voetbal Bert van Oostveen tegen de NOS.

Van Oostveen benadrukte dat het aantal wedstrijd momenteel genoeg is: “We willen er zeker van zijn dat er niet méér wedstrijden komen voor Oranje. Dat moet nog uit het speelschema blijken. De spelers zitten aan hun ‘max’.”

De Nederlandse voetbalbond wil ook financiële compensatie van de UEFA. “Met vriendschappelijke wedstrijden verdienen we veel geld. Zo veel dat we daar veel andere dingen mee kunnen betalen. Als dat komt te vervallen, moet er iets anders voor terugkomen.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De KNVB zou ook graag zien dat de nieuwe competitie in de plaats komt van het kwalificatietoernooi voor het EK. “Alleen liggen de kleine voetballanden dwars. Neem een land als Luxemburg. In een nieuw systeem spelen ze alleen tegen kleine landen. Nu krijgen ze nog landen als Duitsland en Frankrijk op bezoek. Dat houden ze liever zo”, aldus Van Oostveen.

Logo Goals and Glamour