Logo Goals and Glamour
‘Kleedkamerfilmpje Gullit is reden voor ontslag’
© Pro Shots

september 2017 • Voetbalnieuws

‘Kleedkamerfilmpje Gullit is reden voor ontslag’

Bondscoach Dick Advocaat was na afloop niet te spreken over de actie van Gullit, die in de kleedkamer van Oranje een filmpje maakte en later online plaatste. Hij balde zijn vuist en zei ‘Fantastic game’.

De bondscoach wil een hartig woordje met Gullit spreken over deze actie, zo zei hij na afloop:

Aan tafel bij Studio Voetbal werd het fragment uitgebreid besproken: “Dit is een reden om op te moeten stappen”, vindt Arno Vermeulen. “Het is toch geen schoolklas? De kansen om het WK te halen zijn enorm gereduceerd en blijkbaar heeft Gullit dat niet door. Hij staat gewoon te roepen dat ze fantastisch gespeeld hebben. Advocaat, die er vlak achter staat, weet dit helemaal niet. Je schendt de regels van de kleedkamer. Jonge spelers worden er vaak op aangesproken dat ze dingen doen op social media die niet mogen. Hij zit nota bene in de technische staf.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De Ridder is het roerend eens met Vermeulen, “Als ik speler was, zou ik denken: waar is onze assistent mee bezig?” Vermeulen zelf: “Hij maakt er een flauwekulletje van. Dat imago heeft hij toch al een beetje. Ik vind het ongelooflijk dom.”

Logo Goals and Glamour