Logo Goals and Glamour
‘Hiddink wil ook Jaap Stam’
Stam als trainer van Ajax © Pro Shots

februari 2014 • Voetbalnieuws Winnaars

‘Hiddink wil ook Jaap Stam’

Het is inmiddels wel zo goed als duidelijk dat Guus Hiddink na het WK 2014 Louis van Gaal opvolgt als bondscoach bij de KNVB.

Hiddink, eerder in de jaren negentig ook al bondscoach van Oranje is ook al druk bezig om verschillende oud-spelers aan zich te binden als assistent. Danny Blind, huidige assistent van Louis van Gaal blijft ook na het WK aan als assistent.

Gisteren werd bekend dat Hiddink graag ook Ruud van Nistelrooy aan zijn technische staf toevoegt. Vandaag werd duidelijk dat ook Jaap Stam op de nominatie staat om Hiddink na het WK te gaan assisteren.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Stam speelde van 1996 tot 2004 zelf voor het Nederlands elftal en kwam in die periode tot 67 interlands. Hij speelde in die tijd voor onder meer PSV, Manchester United en Lazio Roma.

Momenteel werkt Stam als assistent-trainer vooral met de verdedigers van Ajax, de club waar hij zijn profcarrière beëindigde. Volgens het Algemeen Dagblad kan hij in die huidige functie ook op parttime basis bij Oranje gaan werken.

Artikel verder na advertentie

Stam staat echter ook in de belangstelling van AC Milan, waar Seedorf sinds vorige maand de scepter zwaait. Hiddink en de KNVB hebben nog niet met de 41-jarige Stam gesproken.

Logo Goals and Glamour