Logo Goals and Glamour
Douglas: ‘Nederlands elftal nog steeds droom’
Douglas op de training van Oranje. © Pro Shots

april 2014 • Voetbalnieuws

Douglas: ‘Nederlands elftal nog steeds droom’

Douglas Franco Teixeira, kennen we hem nog? De Braziliaanse verdediger werd in 2011 tot Nederlander genaturaliseerd. Veel heeft die daar niet aan gehad: hij verkaste van FC Twente naar Dinamo Moskou en sindsdien is er niks meer van hem vernomen.

Tot een uitverkiezing voor Oranje kwam het nooit. De voetballer zat één keer bij de selectie voor de kwalificatieduels tegen Andorra en Roemenië, maar daar bleef het bij.

“Ik heb na die ene keer bij Oranje nooit meer iets gehoord. Ik heb ook niet het idee dat ik hier in Rusland gevolgd word”, vertelt Douglas aan De Telegraaf. “Van Gaal is een goede bondscoach, alleen maakt hij andere keuzes. Ik weet niet waarom hij dat doet. Misschien omdat ik de laatste jaren bij FC Twente niet mijn beste niveau heb gehaald.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Toch heeft hij de hoop nog niet opgegeven, die hij nu vooral op de nieuwe bondscoach Guus Hiddink vestigt. “Ik hoop, dat de volgende bondscoach me wel een kans wil geven. Ik heb er veel voor gedaan om Nederlander te worden en het blijft een droom om in het Nederlands elftal te spelen.”

Logo Goals and Glamour