Logo Goals and Glamour
De Boer: ‘Druk zetten tegen Spanje’
Frank de Boer vindt dat Oranje druk moet zetten tegen Spanje. © Pro Shots

maart 2014 • Voetbalnieuws

De Boer: ‘Druk zetten tegen Spanje’

Oranje opent het WK zoals het vier jaar geleden eindigde: tegen Spanje. Ajax-trainer Frank de Boer denkt dat de ploeg van Louis van Gaal zeker niet kansloos is tegen de regerend wereldkampioen. Hij geeft de bondscoach in het AD vast een tactische tip voor het duel van 13 juni.

“Het is geen goed idee om straks alleen maar tegen te houden”, vertelt hij. “Je moet natuurlijk wel compact staan, maar als je het Spaanse elftal maar laat voetballen en laat komen, ben je kansloos. Gedeeltelijk druk zetten, zoals wij bijvoorbeeld met Ajax thuis tegen Barcelona in de Champions League deden, daar geloof ik in.” Of zoals Red Bull Salzburg Ajax volledig wegspeelde natuurlijk…

De Boer vraagt zich alleen af of de spelers van Oranje wel in staat zijn 90 minuten lang druk te zetten: “Robben speelt nog wel zo bij Bayern, maar Van Persie niet bij United en Sneijder niet bij Galatasaray. Het wegvallen van Kevin Strootman is juist daarom zo’n groot gemis. Strootman heeft dat agressieve vooruit verdedigen van nature in zich. Die loopt uit zichzelf al vooruit. Ik ben heel benieuwd wat Louis bedenkt, want de sleutel tegen Spanje, en op het hele WK, ligt straks op het middenveld.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour