Logo Goals and Glamour
Wéér mot tussen Bergsma en Kramer: “Lijkt me duidelijk”
© NOS

februari 2018 • Sportnieuws

Wéér mot tussen Bergsma en Kramer: “Lijkt me duidelijk”

Jorrit Bergsma heeft bij de NOS opmerkelijke uitspraken gedaan over de rel rondom zijn coach Jillert Anema. Uit een Volkskrant-artikel bleek dat de trainer in 2014 een aanzet had gedaan tot matchfixing.

En volgens Bergsma kwam dat verhaal niets voor niets vandaag naar buiten, juist op de dag dat de 10 kilometer verreden werd. “Het is duidelijk uit welk kamp het komt”, sprak de schaatser. “Er is maar één persoon die probeert onze ploeg of mij uit balans te brengen. Die persoon kun je zelf wel invullen.”

Op de vraag of hij doelde op Sven Kramer, antwoordde de zilveren medaille-winaar: “Dat lijkt me duidelijk. Dat is niet de eerste keer.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Het was een aantal jaar geleden ook al onrustig tussen Bergsma en het ‘kamp Kramer’. Bergsma trok zich toen terug uit de ploegenachtervolging, omdat hij geen genoegen nam met een rol als reserve.

Bergsma zei verder dat hij zich niet van de wijs liet brengen door het nieuws en een goede rit wilde neerzetten. Dat lukte, al bleef Ted-Jan Bloemen hem voor. Sven Kramer belandde naast het podium.

Artikel verder na advertentie

UPDATE: In NOS Sportwinter biedt Bergsma zijn excuses aan voor zijn opmerkingen, al blijft hij erbij dat iemand hem ‘uit balans wilde brengen’ met het verhaal. “Ik ben fout geweest dat ik het bij het kamp-Kramer heb gelegd. Dat was slecht. Ik denk wel dat het doelbewust is gebeurd.”

 

Logo Goals and Glamour