Logo Goals and Glamour
Van den Brom ontslagen bij Anderlecht
John van den Brom ontslagen bij Anderlecht © Pro Shots

maart 2014 • Sportnieuws

Van den Brom ontslagen bij Anderlecht

John van den Brom is ontslagen als trainer van Anderlecht. De Nederlandse trainer van de Belgische ploeg sprak vandaag van een moeilijk moment: “Het is jammer dat ik mijn werk hier niet kan afmaken. Als de resultaten tegenvallen gebeuren dit soort dingen echter. Zo zit de voetbalwereld nu eenmaal in elkaar.”

“Ik heb er alles aan gedaan het beste uit deze spelersgroep te halen”, zei vd Brom.  “Nog steeds ben ik er van overtuigd dat er voldoende kwaliteit in deze groep zit. Het is jammer dat het er nu even niet uitkomt. Anderlecht blijft voor mij een warme club. Dat maakt het vertrek des te pijnlijker.”

Voorzitter Roger Van den Stock zei het vertrek van de Nederlander te betreuren. “We hebben zaterdag tegen Leuven een prestatie geleverd die onze club onwaardig is. Dat is wel een gezamenlijke verantwoordelijkheid. In zo’n geval is er jammer genoeg geen andere maatregel mogelijk dan de trainer te ontslaan. John heeft heel veel goede dingen voor de club gedaan. Hij is een talentvolle trainer, die ongetwijfeld snel iets nieuws vindt.”

De huidige assistent-trainer Besnik Hasi volgt John van den Brom op. Van den Brom is dit seizoen al de zevende Nederlandse trainer die in het buitenland ontslagen is.

Logo Goals and Glamour