Logo Goals and Glamour
Toparchitecten willen Feyenoord-stadion bouwen
© Wikipedia

juni 2015 • Sportnieuws

Toparchitecten willen Feyenoord-stadion bouwen

Feyenoord krijgt hulp uit onverwachte hoek bij de nieuwbouwplannen voor het nieuwe stadion.

De gerenommeerde Rotterdamse architect Rem Koolhaas wil met zijn bedrijf OMA (Office of Metropolitan Architecture) in samenwerking met bouwconsultant Arup en de gemeente Rotterdam een gebied ontwikkelen met het indrukwekkendste stadion van West-Europa.

De bouw van een dergelijk stadion is alleen mogelijk door het hele gebied rondom de Kuip opnieuw in te richten. Dat betekent ook een opwaardering van heel Rotterdam-Zuid, een nieuwe verkeersstructuur en een snelle verbinding met het centrum.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Indien dit plan daadwerkelijk van de grond komt zal de begroting van Feyenoord flink opgeschroefd worden naar zo’n 100 miljoen euro.

De gemeente en de club zijn in ieder geval erg enthousiast over de plannen van Koolhaas die al meer imposante projecten in Rotterdam heeft gemaakt zoals De Markthal en De Rotterdammer. Hierdoor zou de ontwikkelingen rondom het nieuwe stadion in een stroomversnelling kunnen raken.

Artikel verder na advertentie

De bouwbedrijven BAM en Volkers Wessel en de stichting Red de Kuip zullen het nieuws met minder enthousiasme begroeten. Zij waren aanvankelijk de drie belangrijkste gegadigden om Feyenoord te voorzien van een nieuw dan wel vernieuwd stadion maar zijn bij voorbaat kansloos wanneer OMA en Arup zich ermee gaan bemoeien.

Logo Goals and Glamour