Logo Goals and Glamour
Suárez speler van het jaar
Suárez is speler van het jaar © Pro Shots

april 2014 • Sportnieuws

Suárez speler van het jaar

Liverpool-spits Luis Suarez is in de Engelse Premier League verkozen tot speler van het jaar. De voormalige speler van Ajax en FC Groningen was samen met vijf andere spelers genomineerd voor de ereprijs. Suarez heeft dit seizoen een groot aandeel in het succes van de huidige koploper van de Premier League. De Uruguayaan was in competitieverband tot dusver 30 keer trefzeker en leverde 12 assists.

Zijn ploeggenoten Steven Gerrard en Daniel Sturridge, Chelsea-speler Eden Hazard, Yaya Touré van Manchester City en Southampton-speler Adam Lallana waren ook in de race voor de felbegeerde prijs. Hazard werd talent van het jaar.

Alle genomineerden zijn tevens opgenomen in het elftal van het jaar in de Engelse competitie. Daarin zijn Liverpool en Chelsea met drie spelers hofleverancier. Met zijn titel volgt Suarez Real-speler Gareth Bale op, die vorig jaar als speler van Tottenham Hotspur tot speler van het jaar werd gekozen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Elftal van het jaar in Engeland: Petr Cech (Chelsea); Seamus Coleman (Everton), Vincent Kompany (Manchester City), Gary Cahill (Chelsea), Luke Shaw (Southampton); Eden Hazard (Chelsea),Yaya Touré (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Lallana (Southampton); Luis Suarez (Liverpool) en Daniel Sturridge (Liverpool).

Logo Goals and Glamour