Logo Goals and Glamour
Spook-goalduel wordt niet over gespeeld
Wanneer wordt hawkeye overal ingevoerd? © youtube.com

oktober 2013 • Sportnieuws

Spook-goalduel wordt niet over gespeeld

De wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Hoffenheim (2-1) zal niet over gespeeld worden. Volgens de wereldvoetbalbond FIFA zou het overspelen van de wedstrijd in strijd zijn met de regels.

Hoffenheim liet weten het duel opnieuw te willen spelen, omdat Leverkusen een doelpunt toegewezen kreeg terwijl de bal via het zijnet in de goal belandde. De Duitse bond besloot vervolgens in overleg te gaan met de FIFA om de mogelijkheden te bespreken.

“De beslissingen van de scheidsrechter over feiten die verband houden met het spel zijn definitief. Dit omvat ook het resultaat van de wedstrijd en de beslissingen om een doelpunt toe te kennen of niet”, aldus de FIFA, wijzend naar regel 5 van de spelregels. Daarnaast dringt de bond er volgens Bild op aan dat Duitsland doelijntechnologie in gaat voeren: “Dat had de scheidsrechter in dit geval flink kunnen helpen.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De FIFA hield de invoering van die techniek overigens jarenlang zelf tegen. In Nederland en meerdere andere landen worden tests gedaan met de techniek. In Engeland is het zelfs al ingevoerd.

Logo Goals and Glamour