Logo Goals and Glamour
Pique schrijft afscheidsbrief voor ‘beschermengel’ Puyol
Pique en Puyol bij Barcelona © Pro Shots

maart 2014 • Sportnieuws

Pique schrijft afscheidsbrief voor ‘beschermengel’ Puyol

Barcelona-speler Gerard Pique heeft een bedankbrief geschreven voor zijn teamgenoot Carlos Puyol, die na dit seizoen afscheid neemt van FC Barcelona.

Pique noemt zijn medespeler onder meer zijn beschermengel. Hij zal Puyol missen en beschrijft dat in deze brief:

Jij was mijn beschermengel.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De dag is daar. Je vertrekt. Het is de wet van het leven, maar wat is het moeilijk voor me om een Barça zonder jou in te beelden. Als ik terugkijk naar Parijs of Rome (waar Barcelona de Champions League won), dan is dit het eerste beeld dat in me opkomt: jij, die de cup de lucht insteekt. Die eer liet je op Wembley zelfs te beurt aan Abi (Eric Abidal), wat je gewoon nog groter maakt. Mijn generatie en die daarachter komt, weet niet wat de club betekent zonder Puyi in de verdediging, met de armband om en met het nummer vijf op de rug. Ik denk dat niets ooit nog hetzelfde zal zijn.

Ik ontmoette je zes jaar geleden. Jij was de kapitein, het embleem van de club. Ik was nog een jongetje dat net kwam kijken, maar de wereld wilde veroveren. Vanaf de eerste dag konden we het heel goed met elkaar vinden, zowel op als naast het veld. Naast jou voelde ik me veilig en ik wist dat als ik ooit een fout zou maken, jij daar altijd zou zijn om me bij te staan. Jij was mijn beschermengel.

Artikel verder na advertentie

Ik weet dat ik onze gesprekken in de kleedkamer zal missen, jouw advies en vooral wat je ons op het veld schonk. Jij bent uniek. Ik vind het grappig telkens er gesproken wordt over het aantrekken van ‘de nieuwe Puyol’. Ze mogen zo veel zoeken als ze willen, ze zullen ‘m nooit vinden.

Bedankt voor alles, Puyi.

Logo Goals and Glamour