Logo Goals and Glamour
‘Maradona wil assistent worden bij Bayern’
Maradona wil best de assistent van Pep zijn bij Bayern © Pro Shots

maart 2014 • Sportnieuws

‘Maradona wil assistent worden bij Bayern’

Diego Maradona zou graag eens samenwerken met Bayern-trainer Pep Guardiola: “Ik zou hem graag een week lang volgen op training”, zegt Maradona.

De 53-jarige Maradona his lovend over de Duitse Bundesliga. “De Bundesliga beleeft op dit moment een hoogconjunctuur. Ik plaats de Duitse competitie op hetzelfde niveau als de Spaanse Primera Division. Pep Guardiola had als één van de eersten de opmars van het Duitse voetbal opgemerkt en hij heeft dan ook een slimme keuze gemaakt door de stap te zetten.”

De ex-coach van het Argentijnse elftal gaf ook aan gecharmeerd te zijn door Bayern-aanvoerder Philipp Lahm. “Lahm kan op beide flanken uit de voeten en zelfs centraal doet hij het goed”, aldus Maradona. “Overal waar Guardiola hem neerzet, speelt de Duitser uitstekend.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Lionel Messi moet niet de overstap naar Bayern maken, dat neemt alle spanning weg: “Als Lewandowski en Messi in één ploeg spelen, dan strijden de andere clubs enkel nog om de tweede plaats. Zowel in Duitsland, als in Europa”, denkt ‘Pluisje’. “Ik wil gerust Guardiola’s assistent worden als Bayern Messi zou kopen. Maar ook de transfer van Lewandowski maakt hun ploeg al compleet.”

Logo Goals and Glamour