Logo Goals and Glamour
Drie bekende Engelse voetballers komen uit de kast
© Pro Shots

december 2016 • Sportnieuws

Drie bekende Engelse voetballers komen uit de kast

Homoseksuele voetballers, ze lijken amper te bestaan (op deze schaarse voorbeelden na). Bullshit natuurlijk: spelers die op mannen vallen houden dat liever stil in de machowereld die het voetbal heet.

Reden genoeg om een uitspraak van een Schots parlementslid als brekend nieuws te beschouwen. John Nicholson meldt in gesprek met de BBC dat drie Engelse voetballers van plan zijn uit de kast te komen. “Ik heb begrepen dat ze in gesprek zijn met de voetbalbond, maar het nog niet hebben gedaan”, aldus de politicus.

Hij leek zijn mond daarmee een beetje voorbij te praten, want de FA haastte zich om een verklaring naar buiten te brengen dat de uitspraken van Nicholson je reinste onzin zijn. Wel stelt de bond wel dat ze altijd klaarstaan voor voetballers die uit de kast willen komen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Het nieuws volgt op uitspraken van FA-baas Greg Clarke dat het onmogelijk is voor een Premier League-speler om openlijk homo te zijn. Clarke kreeg daar stevige kritiek op; onderzoek zou juist uitwijzen dat het merendeel van de supporters geen probleem met een homoseksuele voetballer heeft.

Logo Goals and Glamour