Logo Goals and Glamour
Belgische bondscoach: ‘Achtste finale is het doel’

december 2013 • Sportnieuws

Belgische bondscoach: ‘Achtste finale is het doel’

Er wordt vol lof gesproken over het Belgische nationale team. Het team verloor wel wat van dat vertrouwen met de wedstrijden tegen Colombia en Japan, maar België geldt nog steeds als topland in de wereld. Bondscoach Marc Wilmots is echter voorzichtig met zijn doelstelling voor de nationale voetbalploeg van België op het WK in Brazilië. “Ik wil de achtste finale bereiken”, zei Wilmots in La Dernière Heure-Les Sports.

“Het moeilijkste is om door de poulefase te komen”, meent Wilmots. “Daarna is alles mogelijk. Het komt aan op details, niets meer. Maar het mag duidelijk zijn dat ik ontgoocheld zou zijn als we de achtste finales niet bereiken.”

België is vrijdag bij de loting een van de groepshoofden en wordt ook gezien als een outsider voor de titel. Wilmots zei in de poulefase graag een sterk Europees land te treffen. Daarbij kwam toch weer wat bluf naar boven. “Als we tegen een van de beste landen spelen, dan weten we waar we aan toe zijn. Eén ding is zeker: andere landen zullen niet blij zijn wanneer ze ons loten.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour