Logo Goals and Glamour
‘Barcelona betaalt fiscus 13 miljoen’
Neymar in actie voor Barcelona © Pro Shots

februari 2014 • Sportnieuws

‘Barcelona betaalt fiscus 13 miljoen’

Barcelona is ervan overtuigd dat het goed gehandeld heeft met de financiën rondom de transer van topaankoop Neymar. Toch betaalt de Catalaanse club 13,6 miljoen euro aan de Spaanse fiscus.

De club legt uit waarom het bedrag betaald wordt: “De club weigert te aanvaarden dat het een fiscaal delict heeft gepleegd rond het vastleggen van de speler”, aldus een statement op de website van Barcelona. “Omdat er verschillen in de interpretatie van de verschillende contracten rond deze transfer bestaan, hebben we besloten tot het betalen van een som van 13,6 miljoen euro aan de belastingdienst. Toch blijven we van mening dat we in eerste instantie al aan onze verplichtingen hebben voldaan. Deze betaling doen wij om de reputatie en het imago van onze club te beschermen.”

Barcelona hield lang vol dat het afgelopen zomer 57 miljoen euro aan Santos betaalde voor Neymar. Uiteindelijk bleek dat de transfersom ongeveer twintig miljoen euro hoger lag. Tekengeld en salaris meegeteld, kost Neymar Barça ruim 130 miljoen euro.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour