Logo Goals and Glamour
Zlatan-boek is verzonnen
© Pro Shots

mei 2015 • Shownieuws

Zlatan-boek is verzonnen

Weet je nog, het briljante Zlatan-boek waarin de spits de ene na de andere voetbalicoon genadeloos met de grond gelijk maakt?

Nou, dat is dus dikke bullshit. De schrijver van ‘Ik, Zlatan’ geeft in een interview toe dat niets in het boek letterlijk door de goalgetter is uitgesproken.

“Ik heb 100 uur met hem gezeten en ik denk dat het zijn echte stem was. Maar het belangrijkste is dat ik niet als een journalist werkte”, vertelt auteur David Lagercrantz. “Ik citeerde hem niet. Als je iets echts en unieks wilt vinden, moet je juist niet citeren. Ik heb geen enkele echte quote van hem gebruikt.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Oftewel, de ‘ghostwriter’ heeft alles uit zijn duim gezogen. Ook Zlatan zelf was verrast door die opzet. “What the fuck is dit?” zou hij hebben uitgeroepen toen hij het boek voor het eerst onder ogen kreeg. “Dit heb ik nooit gezegd!”

Toch had de steraanvaller uiteindelijk vrede met het boek. “Tegenwoordig vindt hij het echt zijn verhaal”, aldus Lagercrantz.

Artikel verder na advertentie

Hoewel dit iets afdoet aan het imago van de spits, doet hij ook buiten het geschreven woord de ene na de andere briljante uitspraak. Deel 2 misschien zelf schrijven, Ibra?

Logo Goals and Glamour