Logo Goals and Glamour
Wilders: ‘Vitesse is laf’
Dan Mori, de Israelische verdediger van Vitesse. © Pro Shots

januari 2014 • Shownieuws

Wilders: ‘Vitesse is laf’

Er is politieke kritiek op het besluit van Vitesse om een Israëlische speler thuis te laten van trainingskamp. De Arnhemse club gaat op reis naar de Arabische Emiraten en daar is verdediger Dan Mori niet welkom.

Natuurlijk heeft Geert Wilders daar het nodige over te zeggen. Volgens de blonde politicus had Vitesse uit protest thuis moeten blijven.

Artikel verder na advertentie

Ook CDA-kamerlid Pieter Omtzigt uit scherpe kritiek.

Artikel verder na advertentie

Zit wat in natuurlijk, maar Vitesse reist desondanks gewoon af naar de Emiraten. Daar zal de ploeg twee oefenwedstrijden spelen tegen respectievelijk Vfl Wolfsburg en Hamburger SV. Mori zelf gaat in Nederland mee trainen met het beloftenelftal en wenst zijn team op zijn Facebookpagina veel succes toe.

Vitesse zelf heeft nooit overwogen het trainingskamp af te zeggen. “Dat is te gemakkelijk gedacht. We zijn verplichtingen aangegaan. We spelen oefenwedstrijden tegen Wolfsburg en HSV. Die rekenen op ons”, vertelt woordvoerdster Esther Bal aan de NOS. Volgens haar had de club uit Arnhem eerder wel de toezegging gekregen dat Mori het land in mocht, maar hoorde de club een dag van tevoren dat dat toch niet het geval was.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour