Logo Goals and Glamour
“Weinig sporters die zo asociaal durven zijn als Max”
© Pro Shots

november 2017 • Shownieuws

“Weinig sporters die zo asociaal durven zijn als Max”

Het is Max Verstappen dat de klok slaat de laatste weken, en meestal zijn er alleen positieve geluiden te horen over de jonge coureur.

Toch is niet iedereen lovend over onze nationale trots. Thijs Zonneveld schreef afgelopen week een kritische column over de sporter, en stelde dat Max aangesproken moet worden op zijn gedrag.

Ook de Belgische columnist Hugo Camps is geen groot fan van de F1-rijder. “Ik ken weinig sporters die zo asociaal durven te zijn als de Limburgse coureur”, schrijft hij in het NRC Handelsblad. “Max benadert Ayrton Senna in bravoure en rijkunst. Vanuit die invalshoek heeft hij recht van spreken, maar iets meer empathie voor de medemens zou geen kwaad kunnen.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De colmunist schrijft verder dat Nederlanders de drievoudig grand prix-winnaar te veel aanbidden. “Het is blinde adoratie die je in voetbal en wielrennen niet meer tegenkomt. Zelfs Cruijff en Van Hanegem hadden meer onderhoud nodig om hun heilige status als volksbezit te beveiligen. Het krediet van Max is onuitputtelijk.”

Zonnveld kon na zijn column trouwens rekenen op een boze tweet van vader Jos Verstappen. “Jij hebt Max nog nooit gesproken of gezien. Dus doe nou niet dat jij alles weet”, liet hij weten.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour