Logo Goals and Glamour
Wat kan er vandaag beslist worden in de Eredivisie?
Anton Janssen moet vandaag een goed resultaat halen met NEC. © Pro Shots

april 2014 • Shownieuws

Wat kan er vandaag beslist worden in de Eredivisie?

Het is voor veel clubs in de Eredivisie D-day vandaag. Veel beslissingen voor Europees voetbal, nacompetitie en degradatie kunnen vandaag vallen. Wij zetten de belangrijkste feiten even op een rijtje.

Ten eerste wil Ajax vandaag de titel grijpen tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers hebben aan een punt genoeg om niet meer achterhaald te kunnen worden door Feyenoord, maar willen natuurlijk een goede wedstrijd neerzetten na de vernedering tegen PEC Zwolle.

Nummer twee Feyenoord is zo goed als zeker van de voorrondes in de Champions League en kan die plek verstevigen door thuis een goed resultaat neer te zetten tegen SC Cambuur.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Ook wat betreft Europa League-voetbal kan vandaag veel duidelijk worden. Als Vitesse wint en PSV punten laat liggen, gaat de ploeg uit Arnhem volgend seizoen Europa in en de Eindhovenaren naar de play-offs. Van die play-offs voor Europees voetbal zijn AZ, Heerenveen en FC Groningen al verzekerd.

Als we naar de onderkant van de ranglijst kijken, kan Roda JC vandaag definitief degraderen uit de Eredivisie. Als NEC een goed resultaat weet te behalen tegen FC Twente, is het over en uit voor de Limburgers.

Artikel verder na advertentie

Ook de wedstrijd NAC tegen RKC Waalwijk is erg belangrijk. Wanneer NAC wint, is het definitief veilig. Wint RKC, dan zijn zij zo goed als zeker van een nieuw seizoen in de Eredivisie.

Logo Goals and Glamour