Logo Goals and Glamour
Het enorme vermogen dat Michael van Gerwen heeft verdiend met darten
© Pro Shots / Instagram

september 2023 • Shownieuws

Het enorme vermogen dat Michael van Gerwen heeft verdiend met darten

Michael van Gerwen is een van de beste darters aller tijden. De Nederlander won als jongste speler ooit het WK darts, het grootste dart-toernooi van het jaar. Inmiddels is hij drievoudig wereldkampioen en daar blijft het vast niet bij. Wat verdiende hij eigenlijk aan darten? Dit is het vermogen van Michael van Gerwen, die multimiljonair is.

Het vermogen van Michael van Gerwen
© Instagram: @Mvg180

Wie een kijkje neemt op The Order of Merit, de ranglijst die wordt gehanteerd bij het darten, ziet dat Michael van Gerwen op de tweede plek staat, met een prijzengeld van 1,1 miljoen pond. Dat is omgerekend 1,27 miljoen euro, wat hij de afgelopen twee jaar aan prijzengeld heeft verdiend. En dan te bedenken dat hij net de mindere jaren uit zijn loopbaan achter de rug heeft.

De afgelopen jaren verdiende Michael van Gerwen gemiddeld zo’n miljoen euro per jaar aan prijzengeld. Dat terwijl hij al meer dan tien jaar actief is in de top van het darten. In totaal heeft Van Gerwen bijna tien miljoen euro aan prijzengeld verdiend in zijn loopbaan. Dat is echter niet de enige inkomstenbron van een topdarter.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Het vermogen dat Michael van Gerwen heeft verdiend met darten
© Instagram: @Mvg180

Inkomsten Michael van Gerwen

Zo verdient Michael van Gerwen ook nog eens een pak geld met zijn sponsorinkomsten. Zijn herkenbare groene shirtje begint inmiddels meer op een wielershirtje te lijken met al die reclame. Winmau, Keukenconcurrent, UsedSoft, BoyleSports, Dartkings, ze betalen allemaal goud geld om op dat shirtje van Michael te mogen staan. Maar ook heeft hij samenwerkingen met websites als TruckScout24, Werktuigen.nl en MachineSeeker.com.

Michael van Gerwen en zijn sponsors, die hem zijn vermogen opleveren
© Instagram: @Mvg180

Daar komt nog eens bij dat Van Gerwen ook veel verdient aan zijn eigen merchandise. Aan de andere kant is er de laatste jaren ook flink wat geld uitgegaan bij de familie Van Gerwen. Zo heeft hij een peperdure villa gekocht in zijn geboorteplaats Vlijmen en doet hij zichzelf ook regelmatig een pleziertje met een uitbreiding van zijn wagenpark. Daarnaast houdt Van Gerwen van luxe vakanties en maakte hij de afgelopen jaren reizen naar Ibiza en Dubai.

Artikel verder na advertentie

Het vermogen van darter Michael van Gerwen
© Instagram: @Mvg180

Het vermogen van Michael van Gerwen

Als je al deze investeringen van zijn totaal verdiende geld aftrekt, wordt zijn vermogen momenteel op tien miljoen euro geschat. Daarmee is Michael van Gerwen de rijkste darter ter wereld en zit hij naar schatting ruim op het dubbele van Raymond van Barneveld. En hopelijk kan hij snel weer een wereldkampioenschap aan zijn palmares toevoegen. Dat levert hem namelijk een kleine zes ton aan prijzengeld op.

Logo Goals and Glamour