Logo Goals and Glamour
‘Van Gaal zou juiste man voor United zijn’
Heitinga als speler onder Van Gaal © Pro Shots

april 2014 • Shownieuws

‘Van Gaal zou juiste man voor United zijn’

Volgens Johnny Heitinga is Louis van Gaal de aangewezen man om David Moyes op te volgen als trainer van Manchester United. De verdediger van Fulham denkt dat Van Gaal in staat is om de club in nood er weer bovenop te helpen.

“Het is een feit dat Manchester United een grondige renovatie moet ondergaan. En hoewel ik Van Gaal alleen als technisch directeur bij Ajax en bondscoach ken, denk ik dat je de baan bij United, als hij inderdaad trainer daar wordt, wel aan hem kunt over laten. Bij FC Barcelona en Bayern München heeft hij een stevig fundament voor de toekomst gelegd. Bij beide clubs zijn jonge jongens doorgebroken, die uitgroeiden tot grote sterren.”

Heitinga werkte bij Everton vier jaar prettig samen met Moyes en snapt niet waarom het mis gegaan is bij United. “Het verbaast me aan de ene kant wel dat hij is ontslagen, omdat hij een contract voor zes seizoenen had getekend. Aan de andere kant weet je dat Manchester United een van de grootste clubs ter wereld is en de resultaten slecht waren. Dan kom je als manager onder druk.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour