Logo Goals and Glamour
Tweede goud voor Mentel op Paralympics
© Pro Shots

maart 2018 • Shownieuws

Tweede goud voor Mentel op Paralympics

Een onwaarschijnlijk succes voor snowboardster Bibian Mentel bij de Paralympische Winterspelen in Pyeongchang. Zij won daar vannacht haar tweede titel in haar discipline de banked slalom.

Mentel noteerde in haar laatste run een tijd van 56,94 en was daarmee ruim sneller dan de Amerikaanse Brittani Coury, die 59,87 noteerde. De Nederlandse Lisa Bunschoten greep met een tijd van 1.00,04 het brons.

Het verhaal van Mentel is bijzonder, omdat bij haar vorig jaar voor de negende(!) keer kanker werd geconstateerd. In november sprak ze nog tegen Linda: “Het gaat redelijk goed met me. Ik ben langzaam aan het opkrabbelen en heb iedere week weer iets meer energie.” Enkele maanden later pakt ze dus alweer tweemaal goud!

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Ze was net op tijd hersteld om toch aanwezig te kunnen zijn bij de Spelen in Pyeongchang en daar afscheid te nemen van haar sport. De gouden medaille op de Banked Slalom betekent direct het einde van haar sportief uiterst succesvolle carrière. Vier jaar geleden pakte ze ook al goud op de Paralympics in Sotjsi.

Logo Goals and Glamour