Logo Goals and Glamour
Stichtingsbestuur Heerenveen ontvangt dreigbrief
© Omrop Fryslan

december 2013 • Shownieuws

Stichtingsbestuur Heerenveen ontvangt dreigbrief

Het stichtingsbestuur van sc Heerenveen heeft vandaag aangifte gedaan van een dreigbrief die ze hebben gekregen van een deel van de eigen harde kern. Dat meldt Omrop Fryslân. De aanhang die zich achter de inhoud van de brief schaart en die zichzelf ‘Knokploeg Heerenveen’ noemt, stelt dat het stichtingsbestuur hun club kapot maakt.

De knokploeg noemde het stichtingsbestuur ‘weerzinwekkende kankerhonden’ in de brief. De leden zouden moeten doen wat de supporters hun vragen, anders volgen er keiharde maatregelen. Zo wordt er gedreigd met het doorzagen van remleidingen van de auto’s van bestuursleden. Daarnaast worden de woningen van bestuursleden in brand gestoken die ongehoorzaam blijven in de ogen van de groep.

Afgelopen week legde voorzitter Wiebe Wieling zijn taken bij het stichtingsbestuur neer vanwege een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Ook dat is slecht gevallen bij Knokploeg Heerenveen. De groepering wil dat Wieling opnieuw wordt aangesteld en dat hij een nieuw stichtingsbestuur vormt. Daarin mogen geen ‘klootzakken van Hollanders’ zitting nemen, maar alleen nog ‘echte Friezen’.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour