Logo Goals and Glamour
‘Stefan Groothuis voorbeeld voor Twente’
Stefan Groothuis bijt in zijn gouden medaille. © Pro Shots

februari 2014 • Shownieuws

‘Stefan Groothuis voorbeeld voor Twente’

FC Twente-coach Michel Jansen trakteerde de pers voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse op een interessante metafoor.

Volgens Jansen moet zijn ploeg een voorbeeld nemen aan Stefan Groothuis, de Olympische schaatser die afgelopen week goud won op de 1000 meter.

“Waarom was Groothuis zo goed dat hij de 1000 meter op de Olympische Spelen kon winnen?” vraagt de trainer retorisch in De Telegraaf. “Dat kwam doordat hij door schade en schande wijs en steeds beter is geworden. Dat is topsport.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De doelstelling van Twente is ondanks de tweede plek nog steeds plaatsing voor Europees voetbal. Dat lijkt dus in strijd met Jansen’s vergelijking. Dat spreekt de oefenmeester zelf tegen. “Wie zegt dat wij intern niet meer vragen van onze spelers?” reageert hij fel. “De ambitie – om kampioen te worden – is er wel degelijk in de groep. Er is echt geen sprake van vrijblijvendheid. De focus ligt op winnen, maar we houden ons tegelijkertijd vast aan een doelstelling die met een plaats bij de eerste vijf nog steeds hartstikke realistisch is.”

Logo Goals and Glamour