Logo Goals and Glamour
Het salaris van Cody Gakpo: hiermee hield PSV hem binnenboord
© Pro Shots / Instagram

november 2022 • Shownieuws

Het salaris van Cody Gakpo: hiermee hield PSV hem binnenboord

Cody Gakpo is dit seizoen uitgegroeid tot de uitblinker van de eredivisie. Hij produceert doelpunten en assists aan de lopende band en dat is ook buiten onze landsgrenzen opgevallen. Hij werd al in verband gebracht met diverse Premier League-clubs, maar besloot toch bij PSV te blijven. Wat moet PSV dan wel niet geboden hebben? Dit is het salaris van Cody Gakpo.

Salarissen van de PSV-spelers in 2022: dit zijn de vijf grootverdieners in Eindhoven! 💸

Hoe Cody Gakpo dit eredivisieseizoen begon. Wedstrijd 1: goal, goal. Wedstrijd 2: assist. Wedstrijd 3: goal, assist, assist. Wedstrijd 4: goal, goal, goal. Twee weken later maakte hij met een goal en drie assists ook nog eens hoogstpersoonlijk Feyenoord van kant (4-3 zege). Niet vreemd dat Gakpo op de radar van veel Europese topclubs staat.

Salaris Cody Gakpo bij PSV
© Instagram: Codymathesgakpo

Ook in de seizoenen daarvoor kon hij prachtige statistieken overleggen met veel goals en assists. De zomer van 2022 werd daardoor een zeer belangrijke voor hem, want welke club zou hem oppikken? Arsenal werd genoemd, Leeds United was in de race, Southampton wilde hem dolgraag hebben. Later zou hij eveneens bekennen heel dicht bij een overstap naar Manchester United te zijn geweest.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Salaris Cody Gakpo bij PSV
© Pro Shots

Het miljoenensalaris van Cody Gakpo

Wonder boven wonder verlengde Gakpo zijn contract bij PSV. Enerzijds omdat hij graag met Nederland mee wilde naar het WK, maar anderzijds ook omdat PSV hem een droomaanbieding heeft gedaan. PSV stuntte ooit door Mario Götze naar Nederland te halen, maar daarvoor moest het hem wel een jaarsalaris van drie miljoen euro betalen. Volgens Voetbal International is het daar overheen gegaan om Gakpo binnenboord te houden.

Salaris Cody Gakpo bij PSV
© Instagram: Codymathesgakpo

Salaris Gakpo niet het hoogste

Het salaris van Gakpo ligt dus boven de drie miljoen euro per jaar. Daarmee is PSV nog niet tot het gaatje gegaan. Er is namelijk een speler in de huidige selectie die nog eens twee miljoen euro per jaar meer verdient dat Gakpo. Hint: zijn voornaam is Luuk.

Artikel verder na advertentie

Meer over Gakpo en PSV

Salaris Cody Gakpo, Luuk de Jong en Xavi Simons bij PSV
© Pro Shots

Check dit bericht ook op Instagram:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Goals and Glamour (@goalsandglamour)

Logo Goals and Glamour