Logo Goals and Glamour
Plan ‘Red de Kuip’ kan doorgang vinden
Het plan van Red de Kuip © reddekuip.nl

april 2014 • Shownieuws

Plan ‘Red de Kuip’ kan doorgang vinden

Nadat de overgebleven concurrent BAM eerder al de financiering rond de nieuwe Kuip klaar had is het nu ook projectgroep ‘Red de Kuip’ gelukt om alles rond te krijgen.

“We hadden veertien dagen geleden nog een achterstand, maar hebben die nu weggewerkt,’ zegt Nieuwenhuis. “Dat is een mirakel, zeker in deze tijd. Nu moeten we nog de commissarissen en de directies van het stadion en de club overtuigen.”

Ook BAM heeft een sluitende financiering van zijn Kuip, waarvan de kosten rond de 200 miljoen liggen. Daarnaast kunnen de velden voor de betaald voetbalorganisatie, jeugd en amateurs eveneens voor 15 miljoen euro worden meegenomen. De strijd met Red de Kuip wordt spannend, voorspelt directeur Marc de Vreede van BAM Utiliteitsbouw.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

Het verschil zit ‘m in de wijze waarop de twee partijen Feyenoord willen laten profiteren van een vernieuwd stadion. “Uiteindelijk moet de Kuip geld gaan genereren. Het stadion is geen doel, maar een middel. Dat middel wordt gebruikt om de exploitatie te maximaliseren.”

Woensdagavond gaven Red de Kuip en BAM een presentatie aan de Vrienden van Feyenoord. Daar werden aan beide partijen volop kritische vragen gesteld, onder andere over de technische staat van de monumentale voetbaltempel.

Artikel verder na advertentie

Logo Goals and Glamour