Logo Goals and Glamour
Mokotjo: ‘Ze noemen me ook wel Xavi’
Mokotjo in duel met Ajax © Pro Shots

april 2014 • Shownieuws

Mokotjo: ‘Ze noemen me ook wel Xavi’

Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij PEC Zwolle-speler Kamohelo Mokotjo. De speler moest gisteren een kleine kater verwerken na de festiviteiten met zijn club, maar sprak vandaag alweer voluit met het AD.

Mokotjo noemde de laatste dagen fantastisch: “Dit waren de beste dagen in mijn leven. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest en ik geloof ook niet dat ik ooit nog zo gelukkig ga worden. Deze dagen staan bovenaan mijn lijstje met mooie belevenissen. Het mooiste van alles is dat dit gevoel van trots ons waarschijnlijk ook nooit zal loslaten.”

Mokotjo is ook niet vies van wat zelfoverschatting: “Ik vond de finale tegen Ajax niet eens mijn beste wedstrijd”, zegt Mokotjo. “Al een week of vier loop ik met pijn in een enkel en mijn hamstrings. Zonder die pijn was ik denk ik beter geweest. Xavi? Zo noemen ze mij in het nationale team van Zuid-Afrika ook. Ik spiegel me niet aan een speler. Heb wel veel favorieten. Maar ik blijf liever gewoon Kamo.”

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

De kans dat hij vertrekt lijkt groot, maar hij gaat niet zomaar weg bij PEC: “Ik ga niet naar de Premier League omdat het de Premier League is. Dat geldt ook voor de Spaanse en Duitse competitie. Het gaat me niet om de naam. Dan was ik wel bij Feyenoord gebleven. Het gaat vooral om de club en het voetbal dat die club speelt. Ik houd van aanvallend voetbal, zoals PEC, Ajax en ook Barcelona het spelen.”

Logo Goals and Glamour